banner-image2.jpg

OM OSS

Det började med att..

TurmeriX grundare, australiensaren Errol McClelland drabbades av en svår fotskada som senare utvecklades till artrit. Genom en vän fick han då höra om gurkmeja, det så kallade anti-inflammatoriska guldet och hur skulle kunna hjälpa honom. Efter att själv upplevt den lilla rotens effekt och sina egna hälsoförbättringar blev det Errols personliga mål att dela med sig sin erfarenhet till andra. Många försök senare lyckades han ta fram en kombinationen av gurkmeja, örter och kryddor - av kvalitetsråvaror, enkel att inta med ett högt upptag och snabb verkan. På kort tid har Turmerix haft stora framgångar i Australien, Nya Zeeland och England, där över 100 000 kunder redan upplevt skillnaden med TurmeriX. Nu finns den äntligen även här i Sverige!

vitamins-supplements-herbs_herbs_tumeric

Gurkmeja

Gurkmeja eller turmeric på engelska, är en växt tillhörande samma växtfamilj som ingefära. Gurkmejans rot är den del som används och känns snabbt igen på den starka gula färgen och smaken påminner lite om just ingefära, curry och senap. Gurkmejan har sitt ursprung i Sydostasien där den i århundraden varit en viktig del i matlagning, men också i traditionell medicin så som den indiska  Ayurveda där den används vid behandling av bland annat inflammationer, ledvärk, sår, hudproblem, matsmältningsbesvär, ömma muskler och mensvärk. På senare år har gurkmejans popularitet ökat även här i väst och Sverige vilket delvis kan förklaras med att fler och fler studier nu också visar på gurkmejans starka  antiinflammatoriska, bakteriedödande och antioxidativa egenskaper, precis vad man länge menat på i Asien. Det finns nu fler än 10 000 studier på gurkmeja eller rättare sagt curcumin, det aktiva ämnet i gurkmejan vilket också ger den dess färg. Du kan själv ta del och läsa många av de studierna helt gratis här (öppnas i ett nytt fönster).

TurmeriX

En utmaning med gurkmeja är att dess biotillgänglighet är låg, det vill säga att kroppen har svårt att ta åt sig av det goda. Studier har dock visat att man kan öka upptaget exceptionellt om den intas med andra ingredienser, främst med ämnet piperin som finns bland annat i svartpepparn [1][2]. Det finns utöver det också skillnader mellan olika typer av gurkmeja. I TurmeriX används Alleppey gurkmeja från Kerala regionen i Indien där man kultiverat och bemästrat produktionen i flera tusen år. Alleppey gurkmeja har den högsta andelen curcumin (~6%) och kännetecknas av den mörkare, lite jordigare färgen. Curcumin är det aktiva ämnet som studerats mest och som tillskrivs majoriteten av de hälsofrämjande egenskaperna men mycket tyder på att roten med gurkmejans andra ämnen i sin helhet är mer effektiv än isolerat curcumin. TurmeriX innehåller en kombination av skonsamt torkad och mald Alleppey gurkmeja tillsammans med 16 andra kryddor och örter, däribland svartpeppar och fett i form av kokosnötspulver. Utöver dessa så hittar du också andra bra ingredienser så som ingefära, brunalg, fänkål, riktig kanel, grönt te med mera. TurmeriX är gurkmeja med en X-faktor, optimerad för god smak, snabb verkan och bra upptag men samtidigt naturlig utan massor av onödiga tillsatser.

[1] Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619120)

[2] Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/)

Vårt uppdrag

Vi på TurmeriX vill erbjuda våra kunder möjligheten att använda naturlig mat i en balanserad diet tillsammans med motion och inte läkemedel för att lättare kunna hantera och förebygga hälsoutmaningar och inflammationer i kroppen. Kan du föreställa dig en framtid där du eventuellt inte behöver förlita dig på vissa konstgjorda läkemedel?

Här har du hittat ett livsmedel som är noggrant designad och färdigblandad som dessutom är veganskt, gluten och nötfritt, utan onödiga tillsatser. Superlätt för dig att dricka i vatten, som latte eller annan vätska eller varför inte i frukostgröten?

Turmerix har redan över 100 000 nöjda kunder i Australien, Nya Zealand och England och har nyligen lanserats i stora delar av Europa. Känn skillnaden med TurmeriX, börja redan idag du med! 

Har du frågor, vill bli återförsäljare eller har Du en historia du vill dela med dig? Kontakta oss här